Susanne Elmark

 

SUSANNE ELMARK 

 

 koloratursopran

Susanne Elmark, der er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, er en af Danmarks mest efterspurgte operasangerinder med talrige engagementer i både ind- og udland.

F.eks var hun i sæsonen 1998/99 fast tilknyttet operaen i Innsbruck, hvor hun bl.a. sang Nattens Dronning og i december 2000 sang hun med stor succés som gæst Zerbinetta (Ariadne auf Naxos)  på Komische Oper, Berlin og blev straks geninviteret.

Foruden optræden på Operaen i Saarbrücken og som gæstesolist med Trondheim Symfoniorkester (det er kun et meget lille udpluk af de steder, hvor Susanne har optrådt), har hun sunget adskillige roller på Det Kongelige Teater, ligesom hun er en flittigt benyttet koncertsolist hos de danske landsdelsorkestre.

Hun synger alt – lige fra det wienerklassiske repertoire over Messias til populære musicals, f.eks. den krævende rolle som Christine i Phantom of the Opera på Det Ny Teater. 

Derudover kender mange børn hendes stemme fra flere populære tegnefilm – hun er f.eks. den danske Tommelise og Pocahontas i både sang og tale.

Som solist i forbindelse med kirkekoncerter synger Susanne Elmark sammen med organisten og pianisten Carl Ulrik Munk-Andersen. Først synger hun et program i kirken med gejstlige sange i ca. 30 minutter, hvorefter koncerten kan forlægges til sognegården / menighedshuset, hvor der følger et lettere repertoire i 30-40 minutter.

Ind imellem sangene vil Susanne fortælle om sin karriere.

elmerdahl.dk / 10. september 2004 / Kunstner