Pink Floyd Project

 

  – storslået engelsk rock rammer de danske scener!

The Pink Floyd Project er et 10 mand stort københavnsk orkester, der som navnet fortæller spiller musik af Pink Floyd – klassisk, britisk rockmusik med højt ambitionsniveau, tidløse kvaliteter og et verdensomspændende salg på over 150 millioner plader, bånd og cd’er.

The Pink Floyd Project har siden orkestrets live-debut i marts 2003 kun opnået fremgang som live-attraktion, og kunne for eksempel melde totalt udsolgt ved bandets koncerter i København i efteråret 2003 og foråret 2004. Det lokale kult-fænomen har i løbet af 2004 bredt sig over det meste af Danmark, publikums- og arrangør-responsen på The Pink Floyd Projects gengivelser af Pink Floyds repertoire har indtil nu være enestående positiv, og interessen for kopibandet er støt stigende.

Men hvad får 7 herrer og 3 damer til at kaste sig over et repertoire, som er så højt elsket af så mange, at øretæverne uundgåeligt vil sidde løst blandt publikum?Hvordan kan et band i 2005 spille tre timer lange koncerter – og efterlade en sal, der råber på mere – i en tid, hvor live-koncerter bliver kortere og kortere, og hvor zapperkulturen også præger musikscenen som aldrig før?

Hvorfor tager koncertarrangører imod et kopiband med åbne arme – selv på spillesteder, hvor originalmusik er i højsædet – efter at kopibølgen mange steder er erklæret skindød?

Svaret er enkelt: Pink Floyds musik er ikke noget, man kopierer. Det er noget, man lever i og med som gamle venskaber, luften vi indånder, og vandet vi drikker. I modsætning til de mange musikere, der ser covermusikken som en vej til hurtige penge og en fyldt jobkalender, er The Pink Floyd Project et renlivet con amore-foretagende, som forener 10 vidt forskellige mennesker i alderen 24 til 55 år.

Det kan publikum mærke, og derfor oplever The Pink Floyd Project en helt speciel, næsten kultisk opbakning fra den fanskare, som med garanti ikke ville komme igen og igen, hvis her ikke var tale om et band, der tog sig kærligt af deres yndlingssange.

The Pink Floyd Project spiller numre fra stort set hele Pink Floyds levetid; fra den uskyldige psykedelia-debut ”The Piper At The Gates Of Dawn” (1967) over storværkerne ”Dark Side Of The Moon” (1973, ofte opført i sin helhed ved PFP’s koncerter), ”Wish You Were Here” (1975) og ”The Wall” (1979) til de sidste udgivelser ”A Momentary Lapse Of Reason” (1987) og ”The Division Bell” (1994) fra gruppens indian summer. Og hvad enten The Pink Floyd Project serverer en ballade, en rocker eller en gang uforfalsket syre, så er et sikkert:

Det både lyder og føles som Pink Floyd.

 

elmerdahl.dk / 21. april 2005 / Kunstner